Azért ez már nem a 80-as évek májkrémes retro szendvicse erzsébet kennyére. Pizzakenyér alapra készült és gyakorlatilag melegszendvicsként funkcionál.
A múltkori fűszeres pizzakenyér receptet módosítottam annyival, hogy kihagytam belőle a fűszereket. Majd miután megkelt, kinyújtottam. Tettem rá, mármint az egyik felére: spanyol füstölt, érlelt sonkaszeleteket, amire montagnolo sajtot (de bármilyen kék sajtot ) morzsoltam.
A másik felére ugyanazt a sonkát tettem, néhány fonnyasztott spenótlevelet, és pár szelet lágy kecskesajtot. Aztán nem bírtam magammal, és életem legveszedelmesebb erős paprikájával szórtam meg, háááát … túl nagy vehemenciával. Alig bírtam megenni. De szerencsére készítettem kicsi „buktákat” is belőle, amiben nem raktam paprikát, az íze egyszerűen lenyűgöző volt.
Nehezen tudok dönteni, hogy melyik volt finomabb, de egyszerre fogyott el minden a natúr kenyér, a szendvics és a majdnem bukta. Érdemes ezt a szendvics változatot is megpróbálnotok, tényleg remek, és szerintem simán lehet akár nyáron is számolni vele kiránduláshoz, strandra, vagy piknikre.
Okosság:
A sógornőm a hétvégén ontotta kérdéseket, a konyhában főzés közben, majd mikor már nem volt több, azt mondta: -Talán ezért nem szerettem meg soha főzést, mert utáltam anyuval főzni. Ha kérdeztem valamit, mindig azt válaszolta, hogy azért mert ezt így kell, ahelyett hogy elmagyarázta volna, hogy mit miért kell úgy csinálni. Náluk a tesóm főz, aki szívesen teszi, De lehet, hogy most Ancsa is szívesen állna konyhában, ha az anyukája annak idején másképp válaszol.
Néha olyan kevésen múlik.
Többek között nudlit is készítettünk közösen, és valahogy az összes gyerek felváltva bár, de jött segíteni, mert kíváncsiak voltak. Ugyanis a nudlit úgy szoktam formázni, hogy egy, kettő, kilövés, és ekkor megreptetem a nudlit a tányérra, ahol a már megsodrott, formázott darabokat gyűjtjük a főzésig.. Nincs az a gyerek, aki ne játszana szívesen az étellel. Lóri volt az egyetlen, akinek nem kellet megmutatni, mert Ő soha ki nem maradna ebből a mókából sokszor reptetett már velem. Szóval a gyerekek jöttek, Joda pedig amikor meglátta magánszámomat :-Melcsi, mester vagy ! -felkiáltással azonnal ki akarta próbálni a nudli röptetést. Nekik ennyi is elég volt hogy megismerkedjenek a nyers tésztával.
Őszintén hiszem, hogy a gyerekeknek függetlenül a nemüktől, meg kell tanulniuk, hogy az étel hogyan (otthon a tűzhelyen, vagy a sütőben) készül, és miből. (nem dobozból, hanem nyers zöldségekből, húsokból, alapanyagokból..) Egy kis mókára pedig mindig kaphatóak.
Egy éve:Panzenella - Jamie oliver olasz kenyérsalátája
Utolsó kommentek