Itt új konyhai játékszer. Amerikában már hódít, biztos vagyok benne, hogy hamarosan kis hazánk konyhai kalandvágyói is beleszeretnek a kreatív praktikus partikellékbe. De mi legyen a neve? Ötleteljetek, legyetek kreatívak, hogy ne láthassátok egyszer se leírva például, hogy kinyomós nyalóka. Az szomorú lenne.
Push up pops
Még a sima cake pops-nak sem sikerült magyar nevet adni, pedig annak tovább gondolt változata ez a kis kütyü.
cake pops
A cake pops : papír, vagy fa pálcára szúrt kevert sült tészta , amit általában (sajt)krémmel kevernek össze, hogy nedves, és gyúrható, formázható legyen, majd (csoki)mázzal befedik, és díszítéssel mindenféle figurákat hoznak létre. Rendkívül népszerűek gyerekzsúrokon, fogadásokon, esküvőkön is, persze nem feltétlenül a figurás, hanem az egyszerű gömb alakú letisztult formák. Több könyv is segíti a vállalkozó háziasszonyokat, sőt van blog, amelyik szinte csak ezzel a témával foglalkozik. Leismertebb ezek közül Bakerella, aki már két könyvet is piacra dobott, és aki a ToysRus-al is lepacsizott, hogy még karácsony előtt piacra kerüljön az általa dedikált gyerekeknek szánt alapkészlete, amit persze néha kölcsönkérve a gyerektől anyu is használhat.
Ez az új Push up pops szintén ugyanarra épít, egy pálcára szúrjunk sütit. Mivel azonban egy pálcikára nehéz sütit szúrni, különösképpen ha rétegezni is szeretnénk, kapott szép átlátszó konténert, amiben kedvünkre rétegezhetünk sütit, krémet gyümölcsöt, kéket zöldet fehéret vagy lilát.
Ötleteljetek, hogy mi legyen a neve!
Állítólag kinyomni és harapni is lehet, de szerintem nem lehet harapni, . Kanál kell hozzá, és még így is óvatosan kell felnyomni, mert könnyen megszalad a kéz, és akkor a padlón végzi a süticsoda. Az enyémet a parkettról nyaltam fel.
Tahát a jellemző kulcsszavak: pálcika, nyalóka, süti, nyomni, kinyomni. Ötleteljetek a néven, a legjobb név kitalálójáé nem lesz más mint a dicsőség, hogy új magyar szót alkotott.
Most pedig az első Push up pops ami kikerült a kezeim közül. Kakaós tészta, sajtos joghurtos krém, és szilva püré. Próbasütést végeztem, így összesen 6 db készült, arra fogom megadni a mennyiségeket.
Hozzávalók:
A tésztához
30g vaj
40g cukor
1 tojás
40g liszt
1 ek kakó
1 mk sütőpor
Krémhez:
125g philadelphia sajt
125 g görög joghurt
1 tk vaníliáscukor
pici reszelt citromhéj
Szilvapüré
400g szilva
1.5ek cukor
1 szelet citrom
1 tk keményítő
Ennyi kell a töltéshez: konténer, süti korong, krém zsákban, szilvapüré
A tésztához a cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, azzal is keverjük, majd az előzőleg összekevert lisztet kakaót és sütőport a tojásos krémhez adjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180C-ra előmelegített sütőbe rakjuk. Kb 12-14 perc alatt megsütjük.
A szilvát a cukorral összefőzzük, majd ha megfőtt, belerakjuk a citromszeletet, hagyjuk még egyet rottyanni, és levesszük a tűzről. Ha langyos kivesszük a citromot, és botmixerrel pürésítjük, belekeverjük a keményítőt, és visszatesszük főni, hogy besűrűsödjön.
Az enyém, nem annyira szép, de az első, és majd megtanulom fényképezni is.
A krémsajtot a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a joghurtot meg a citromhéjat. Csöves nyomózsákba, vagy egy zacskóba töltjük.
A kis játékszerünk testével kivágjuk a korongokat a tésztából. Az összeállított push up pops aljába belerakunk egy tésztakorongot, aztán nyomunk bele sajtot, és jöhet rá a szilvapüré. Így rétegezünk sorban egymás után. A krémet és a pürét kicsit leütögetjük, hogy elterüljenek, de csak finoman, mert a nyélnél ütögetve fel is lehet tolni a sütit. Rárakjuk a kupakot, és mehet összehűlni a hűtőbe. A hűtőpolcok rácsaiba nagyon jól be lehet állítani őket. Egy szép masni tálalás előtt, és lehet enni.
A könyvet nem vettem meg, és nem szeretem a színes nagyon habos krémeket, pedig kétség kívül jobban mutatnak. Ám ez a változat közelebb áll az ízlésemhez, így messze nem olyan szép mint esetleg a beillesztett képek, de biztos legalább vagy sőt inkább még finomabbak.
Egy éve: balzsamos céklajoghurt
Utolsó kommentek