A tortilla igazi megszentségtelenítése a mai recept. Édes, és sült, méghozzá olajban. És ha tudnátok mennyire jó!!! Puha, szaftos almával töltött, édes, és savanyú, tekercs, épp csak egy kevés ropogós támasztékot ad neki a tortilla .
Fahéjas porcukorral meghintve, esetleg abba forgatva (de ez már tényleg túlzás) tökéletes. Egy hibája azonban mégis van. Mégpedig a kellemes, gusztusos, evése.
18-as karikát rakok ki erre a bekezdésre, bár nem hiszem, hogy vannak itt fiatalabbak, de ha mégis ugye.
Tehát az van, hogy késsel villával enni lehet ugyan, de nem érdemes, mert értékes töltelék cseppek vesznek oda, amiknek pedig nem szabad, mert tényleg kár értük. Mi marad, ha a kulturált evés nem? Bizony a kézből harapva módszer. És itt jönnek a bajok. Mikor bevittem az elsőt a nappaliba, hogy mindenki megkóstolja, én már túl voltam a villás változaton a konyhába, így amikor háni megkérdezte hogy kell ezt enni, és mi ez, hát megmutattam. Betuszkoltam, finoman körbevettem az ajkaimmal a tetejét, kicsit lejjebb csúsztam rajta, és leharaptam, megrágtam és lenyeltem. Majd megmutattam háninak, hogy milyen ez belül is. És akkor hozzátettem, hogy majd azt írom, hogy csak gyakorló háziasszonyoknak ajánlom ennek az ételnek az élvezetét. Háni fuldoklott, mert addigra már ő is beleharapott, de azt kérte ne legyek ennyire szigorú, hogy csak háziasszonyoknak engedem, mert az nagyon messze áll a gyakorlottak státuszától, szerinte többek képesek lesznek ekkorára tátani a szájukat. Ó remekül szórakoztunk, különösen, hogy átvettük az új javaslatot hogy ki taníthat erkölcstant mit és összegezve arra jutottunk, hogy családban élek, házasságban, van gyerekem, férjem, pornót nem nézek, és nem is nézhetnék (kivették az előfizetett csomagból amióta van ez a kulturális adó vagy mi) nem dohányzok, hát akkor egy almás tortillára csak rápippanthatok nem? Az nem is igazi cigi . Így taníthatom is hogy kell.
Hozzávalók:
6 közepes alma
½ -1citrom leve
100g cukor
3 ek keményítő
3/4 tk fahéj
600ml frissen centrifugált almalé, vagy cider
6 tortilla
olaj a sütéshez
fahéjas porcukor a szóráshoz
A keményítőt oldjuk fel pár kanál almalében, az almákat pucoljuk meg, és vágjuk kockára, és a többi hozzávalóval a tortillán kívül tegyük oda főni. Ha puha az alma, tegyük hozzá a keményítőt és főzzük sűrűre. Hűtsük ki.
Töltsük meg a tortillákat, tegyünk bele két kanál almát egy csíkban, és tekerjük fel, a végeket tömködjük vissza tekercsbe, hogy lezárjuk a tortillákat.
Forró olajban süssük ropogósra.
Szórjuk meg fahéjas porcukorral, vagy apró szemű fahájas kristálycukorban forgassuk meg.
Egy éve: Osztriga kaland
Utolsó kommentek