Nyáron nem szoktam vacakolni a fetával, leginkább csak rámorzsolom friss zöldségekre, és már eszem is. De most nem adottak ugyanazok a zöldségek, így a fetán kell módosítani, hogy a jól megszokott üde, könnyed ízvilágot kapjam.
Vannak ezek a csodaszép piros paprikák, amiről a Kedves Mama tudni véli, hogy az (pont az) amit ő vesz a piacon, az egy egyiptomi magyar család által termelt importból van. A marketing nagyon is számít, a Mama boldogan veszi, és eszébe se jut, a rokoni szálak itt nem ugyanolyanok mint az embereknél, egyszerűen ha magyar család termeli, (bárhol, pl Egyiptomban) akkor az magyar paprika és kész. Nem vitázok, egyszerűen csak szeretem ezt a fajtát. Meg a Mamát is. De legjobban a marketingszöveg kitalálóját.
Ha mégis igaz lenne a magyar vonatkozás, úgy csókoltatom a családot, a paprika remek.
Tehát ezekkel a csodaszép paprikákkal adtam meg a kegyelemdöfést magamnak, és alig bírtam leállni a szendvicsekkel.
Nem mértem semmit, és nem is kell, mindenki bízhat a szemében, és az ízlésében.
Hozzávalók:
feta sajt
mascarpone
tejszín
(fokhagyma, vagy lime, esetleg citromhéj opcionálisan
Fogtam egy darab sajtot, és kb ugyanannyi (szemre, nem súlyra) mascarponéval egy tálba raktam, kézi mixerrel elkezdtem habosítani, és addig öntöttem hozzá a tejszínt, folyamatosan habosítva kis adagokban, amíg megfelelően habosnak, és könnyűnek találtam. Aki szeretne, reszeljen bele fokhagymát, vagy tegyen bele citrus héjakat.
A Paprikát 220C-on megsütöttem, majd lefedve hagytam pihenni; és lehúztam a héját.
Magos zsömlét, pirítottam, megkentem a krémmel, és ráraktam az édes sült paprikát, meglocsoltam végül olívaolajjal. Ó igen, egy kis petrezselyem, vagy bazsalikom, esetleg a kettő keveréke is igen jól áll neki, és nem csak látványban.
Ez volt a feta és a paprika mennybemenetele.
Ennél tökéletesebb vendégvárót aligha tudok pillanatnyilag elképzelni .
Egy éve: Lazacos pirítós tormás répával. És van egy másik fetakrém, ami cseppet sem hasonlít erre, viszont eszelősen csíp.
Utolsó kommentek