A főzést és előkészítést mellőző ételek a nyár kedvencei, valószínűleg csak kevesekben van annyi elhivatottság, hogy 35 C fokban odaálljanak a tűzhely mellé és hosszasan kevergessenek bármit. Nagyszerű alternatíva ez a pesto a szünidős gyermekeknek is, akik a hűtőből bármikor előkaphatják, és egy kis tésztával már ehetik is.
Azonos ételdesignt azért ne várjunk el a 9 évesektől, de persze ők is bátran próbálkozhatnak, főleg, ha külön-külön odakészítjük a hozzávalókat .
A Barilla mafaldine tésztája (fodros szélű vastag és széles metélt) remek szórakozást nyújtott, míg feltekertem őket, nagyszerűen a kezem és az akaratom alá illeszkedtek. Egyáltalán nem így terveztem az ételt, simán beleforgattam volna a pestoba, de amikor elkezdtem kóstolgatni és a vízből kivéve láttam, hogy milyen vastag és masszív a tészta, lehetetlen volt megállni. Kiugrott a hűtőből a cukkini is, pajkos játszótársává vált a tésztának és szinte hívogatták egymást, hogy egymás nyakára ugorva egyensúlyozhassanak.
A pesto hozzávalói:
1 üveg aszalt paradicsom
1-2 marék reszelt parmezán
bazsalikom levél
1-2 gerezd fokhagyma
1 marék pirított fenyőmag
olívaolaj, ha szükséges, lazítani a pestot
A paradicsomot az olajjal együtt mixerbe tesszük és egyenletesre pürésítjük. Belerakjuk a reszelt parmezánt és a többi hozzávalót, újra mixeljük, és normál esetben a forró tésztára tesszük.
Akinek van türelme, és igénye, az cukkinit is grillezzen hozzá és rétegezze a tésztát, a pestot a cukkinit és a parmezánt kedvére. Jó játék, finom étel.
Utolsó kommentek