Lucától vettem kölcsön az alcímet, ezért a részletért:
"amikor a hanyatt fekvő Gyuri mellére ültem, lábaimat a két oldalán lógatva... hüvelyk és mutató ujjam közé csippentettem mindkét mellbimbóját"
Pazar részlet, de a valóság egészen más.
A ribilziről mindig egy családi anekdota jut eszembe. A főszereplője én vagyok 2 évesen. A csopaki strandon múlatta a család az időt. Gyuri és Babu (névadószüleim, megkeresztelve ugye nem vagyok) társaságában barnultam, akkoriban még a kétévesek is tartózkodhattak a napon, amikor a hanyatt fekvő Gyuri mellére ültem, lábaimat a két oldalán lógatva, és édesdeden énekeltem, majd hirtelen ötlettől vezérelve a hüvelyk és mutató ujjam közé csippentettem mindkét mellbimbóját és tovább énekeltem, csak ezúttal már azt, hogy ribizlííííííí, és a kitartott íííííknél egy kétéves minden erejével elkzdtem húzni. Azért azt még elmondom, később megbocsátott, és én nem lettem domina.
Amúgy pedig olyan felháborítóan egyszerű a joghurt, hogy 2 soros lenne csak a poszt, ha ezt a történetet nem írtam volna elé.
Hozzávalók:
300g ribizli
500g (görög) natur joghurt
80g cukor
A ribizliket mossuk meg, szemezzük le, és szórjuk meg a cukorral, majd egy éjszakára tegyük a hűtőbe letakarva. A ribizli levet fog ereszteni, ami édes, és gyönyörű mély piros lesz. A léből 4-5 kanállal kanalazzunk a joghurtba, és keverjük össze.
A poharak aljára tegyünk a ribizliből, aztán jöhet a ribililé színezte joghurt, ami meseszép már így is, de azért a látványon még javíthatunk. Rakhatunk rá még ribizlit, de ha Nigella konyhai leckéin szocializálódtunk, akkor törjünk össze 1 habcsókot, és szórjuk a tetejére, én is így tettem.
Egyébiránt a hétvégén 3 roskadozó ribizli bokrot szabadítottunk meg súlyos terheitől Julikáéknál amiből lett jam is, és mielőtt odatettem főzni, még kimentettem annyit, hogy ez a joghurt elkészüljön.
Utolsó kommentek