A macaronnak leke van. Meg nekem is. Ezért nem szeretem, ha megbántjuk egymást. Én igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni értük, és Ők értem?
Egy dolog van, amiért nem aggódom hogy sikerülnek e, ez pedig az, hogy a srácok annyira szeretik, hogy ha nincs talpa akkor sem reklamálnak, ha megrepednek akkor sem, ha töltetlenek nem bánják, sőt általában nem is szeretik kivárni, vagy el kell dugnom a felét, amit megtölthetek.
Új receptet próbáltam, a puszta kiváncsiságtól hajtva. Nem lettek tökéletesek ami a küllemüket illeti, de az ízük bezzeg! A tavalyi birslekvárok főzésénél a kukta alján maradó birs lét eltettem, és abban reménykedtem, hogy egészen megkocsonyásodik, se sajnos nem így történt. Na most kiderült, hogy ez egyáltalán nem baj, mert kedvemre cukrozhattam, állag tökéletesíthettem a macaroonokhoz.
Tudom, hogy nem hever mindenkinek otthon a kamrában birsalmalé, de így biztos eszetekbe jut ősszel, hogy mit kell majd tenni a lével, amikor lekvár készül.
Hozzávalók:
60g mandulaliszt
50g tojásfehérje
100g porcukor
30g finomszemű kristálycukor
piros ételfesték
A zseléhez:
ugyanannyi birslé mint cukor, nekem ez 60ml-t jelentett mindkettőből, és a képen látható mennyiséget töltöttem meg.
A tojáfehérjék legyenek állottak (min. 2 nap) és szobahőmérsékletűek. A mandulát a porcukor felével keverjük össze. A fehérjét verjük kemény habbá, és tegyük hozzá s cukrot, majd a porcukrot, a festéket, és ha fényes szép a habunk, keverjük a mandulához.
Sütőpapírra nyomjuk ki tíz forintos érme nagyságú adagokat,hagyjuk 30 percet állni és 150C-ra előmelegített sütőben süssük kb 15 perc alatt készre.
A birstöltelékhez tegyük oda főni a cukrot és a lét, kb 5 perc alatt besűrűsödik. Keverjük míg hül, ha már elég sűrű és hideg, tapasszuk össze a macaroonokat. Na hát ennyi lenne.
Utolsó kommentek