Pirosfehérzöld ezamagyarföld. Magyar ember magyar dinnyét eszik mostantól. Legalább is a kampány szerint. A hétvégén a gazdaságos angol lánc egyik "hangárjában" fennen hirdették, hogy valódi hungarian dinnyét kóstolhatunk a frissen felállított kampány standon, de a sor közepén elhelyezett dinnyés konténerre ugyanezt már nem plakátolták ki. Csak én vagyok ennyire szkeptikus, vagy sima figyelmetlenség volt a részükről? Végülis mindegy, úgysem vettem.
Vettem máshol, és készítettem nyárcsalogató dinnye italokat. Gyerekeknek édeset, felnőtteknek opcionálisan vodkásat. Mint mindig, most is nyomatékosítom, hogy ha ugyanolyan alapot használunk, és változatunk felnőtté, akkor feltünően különböztessük meg őket egymástól, mielőtt egy huncut vagy figyelmetlen kisgyermek idő előtt megismerkedik az alkohollal.
Egyetlen sarkalatos pontja van az italnak mégpedig a mag nélküli dinnye. Ilyet én még nem kaptam, viszont nem estem kétségbe, mert ha enni szeretnék akkor is kimagozom, most is így tettem, csak most ötször annyit.
Hozzávalók:
1,5 liternyi ürtartalmú dinnyekocka (magozott)
200ml víz
100g cukor
5 gyömbérszelet
1/2 citrom leve
1/2 lime leve
A kimagozott kockára vágott dinnyét turmixgépbe tesszük, és dinnyelét készítünk belőle, félretesszük. A cukorból és a vízből és a gyömbérből szirupot készítünk, lehűtjük. Ha hideg, vegyük ki a gyömbért. A dinnyelét leszürjük, összekeverjük a sziruppal és a citrus levekkel.
Ennél a pontnál lehet ketté választani a két ital készítésést. Ha mentes változatban isszuk, tegyünk jeget a pohárba és öntsük rá a dinnyelimonádét. Ha felnőttek készítjük, akkor pedig alaposan hűtsük le, és tegyünk így a vodkával is. Majd ha minden és mindeki készen áll, öntsünk vodkát a dinnyelimonádéhoz. Keverjük össze, és élvezzük.
Utolsó kommentek