A kelbimbót vagy nagyon szereti valaki, vagy hallani sem akar róla. Nekem egy gügyém van vele kapcsolatban, ne legyen elkészítés után fonnyadt, folyós, szétfőtt és sápadt. Viszont, ha friss zöld, kissé kemény még akkor imádom. A kelbimbó mellesleg szuper egészséges ilyenkor, sőt az íze is most a legklasszabb pláne baconnel fokhagymával, és tejszínnel.
A CBA ismét kap egy jutalom katicát,
mert ott leltem a tökéletesen friss, és szép mellbimbókra
kelbimbókra (-miii anya mellbimbó? - Mondom kelbimbó. - Olyan szó
nincs is. - Látod, hogy van!).Amúgy idén ez a második katicájuk,
az elsőt ezért a fantasztikus száras brokkoliért kapták. Lehet,
hogy sűrűbben kellene arra járnom? Mellesleg a múltkor vettem
gyönyörű gesztenyét is, talán tényleg át kellene gondolnom,
mert a pékáru is egész elfogadható.
A környéken van még egy Match, na ha van szutyok használhatatlan élelmiszerbolt amit magatok elé tudtok képzelni , akkor az biztos erről jutott eszetekbe, és van még egy zseb Spar, ami alig nagyobb mint a nappalink, és ne a mi nappalinkat gondoljátok uszoda méretűnek, a bolt ilyen mini, ezért kapta jelzőt is, ráadásul oda jár a kerület negyede, különösen hétvégén, a vásárlók átlagéletkora pedig szerintem 64 év annak ellenére, hogy én a két 5évesemmel sokat javítok a statisztikán amikor bemerészkedek velük, de még így is.
A kasszáknál a kódleolvasás után a pénztáros gyakorlatilag egy nagytányérnyi méretű helyre torlasztja a megvásárolt árut amit a fürge kezű vásárlók nem győznek elpakolni, és az átlag logisztikai képességét valóban meghaladja a folyamat, amit azzal tetéznek, hogy előbb kényelmesen elpakolnak majd kényelmesen előveszik a bankkártyát, a szupervásárlót, és a kupon füzetet, amit egyesével átnyújtanak, és várják, hogy visszakapják. Halkan súgom, ha előbb a kártyákat adnák, és gyűlnének a pontok a szuperkártyán, addig pakolhatnának is, de ehelyett árgus szemekkel figyelik, hogy minden ellenőrzőszelvényt megkapnak e, sőt helyben leellenőrzik, hogy mennyi pontot kaptak ráadásul minden pontnál peregnek a dollárjelek a szemükben mint Dagobertnek, idegölő. Most jön, hogy megszámolják az 500.-Ft-ként járó matricákat, és közlik, hogy ez itt kilenc. Igeeeen? -Kérdezi az eladó. -Nem ennyi jár. Mondja a vásárló. -Oké, akkor egyet kérek szépen vissza, mert fölfelé kerekítettem. Így az eladó. - Jaaaaaa !
Én ennél a résznél vesztem el a jólneveltségemet, és a türelmemet, és megkérdezem hogy haladhatnánk e. Rossz vagyok na . Ez van. Nem tudom ki hol vásárol, de és nem ezeken e helyeken szeretnék, ha lehetne. Csak hát ez van. Megszökök, vagy...
A kelbimbó ebéd receptje következik de csak annak aki eljutott idáig.
Hozzávalók:
450g kelbimbó
1 fej saláta hagyma
2 gerezd fokhagyma
100g bacon
kicsi oliva olaj
80ml tejszín
2 ág rozmaring
A kelbimbókat 4 szeletre vágjuk sós forró vízben 2 percig főzzük, kivesszük és jeges vízbe átrakjuk, ezzel megállítva a főzés folyamatát, és megőrizendő az élénk színt. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és olajon kb. 4 perc alatt pirítjuk, a rozmaringgal együtt. Az utolsó percben az apróra vágott fokhagymákat is mellé tesszük. A bacont szeleteljük, és tegyük a hagymákhoz, süssük át végül a kelbimbóval forgassuk össze, és öntsük rá a tejszínt, amit átforralunk egy perc alatt. Vegyük ki a rozmaring ágakat és lássunk hozzá forrón.
Nagyon nagyon finom.
Utolsó kommentek