A polentához két dolog mindig adható: vaj, és sajt. Annyira alkalmazkodó és olcsó étel, hogy megérdemli néhány karakteresebb, drágább hozzávaló társítását. Az egyik ilyen társ ma a Boursin borsos változata. Ez egy friss tehéntejes sajt, amiből borsos és fokhagymás kapható nagyobb áruházainkban. A grillezett zöldségekkel nagyszerű párosítás.
A vajjal annyi történt csupán, hogy mikor felolvasztottam, egy pár szelet pirított fokhagymát tettem bele, hogy átadja a karamelles ízt a meleg olvadt vajnak. Meglepően hamar megy, és elképesztő finomsággal gazdagítja az ételünket, kicsit olyan, mint a natúr smink, nem feltűnő, de minden a helyére kerül tőle. Ma megint gasztro irodalmat reggeliztem, ezért jönnek ezek a költői képek, bocsánat.
Hozzávalók:
2 pohár kukoricadara
3 pohár víz
½ pohár tej
só
1gerezd fokhagyma
zöldségek (padlizsán, cukkini, paprika)
olíva olaj
vaj
friss oregano
Boursin sajt
A polentához a vizet felforraljuk, sózzuk, de csak enyhén, majd hozzáöntjük a kukoricadarát, és kevergetve puhára főzzük közben a tejjel igazítjuk folyósra a polentát. Kellemes krémes állagot szeretnénk, annyira keményet csak, hogy szépen terjedjen szét a tányérunkon amikor tálaljuk.
A zöldségeket kevés olíva olajon sóval, oreganoval átforgatjuk, és ha kész rárakjuk a forró polentára . A sajtból az ujjunkkal a zöldségek tetejére morzsolunk, legvégül az olvasztott fokhagymás vajjal meglocsoljuk az ételünket . Ha nincs oregano otthon, a grillzöldség fűszer is rendben lesz, nem kell aggódni. A másik pedig, hogy a sajtból a fokhagymás változatot is szívből ajánlom, válasszon mindenki kedve szerint.
Utolsó kommentek