HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Császármorzsa forró eperrel

2012.02.07. 07:00 :: sajtosbrokkoli

A császármorzsa igazi ellensége a lekvár. Egyszerűen csak jön, ráül, és megöli a súlyával. Szomorú vég ez ennyire szívemhez közelálló ételhez. Éppen ezért, megpróbálom megmenteni a császármorzsát, a fojtogató lekvároktól, és kampányolok a friss meleg gyümölcsök mellet.


 

Tökmindegy minek hívjuk, lekvárnak, mártásnak, vagy akárminek, a lényeg, hogy frissen készül, friss fűszerekkel ízesítjük, amitől élénk lesz üde, és nem ül rá a morzsára hanem hozzásimul.

Nyáron persze egyszerűbb dolgunk van, de azért nem áll meg az élet attól, hogy leesett egy kis hó, a mélyhűtőben terem ilyenkor az eper, a málna, és a ribizli is.

Nos annyi csak a dolgunk, hogy a felolvasztás után összeforraljuk a gyümölcsöt , jelen estben az epret egy kevés balzsamecettel, citrommal, és citromhéjjal, és egy csepp agavesziruppal. Egészen más a végeredmény. Bármilyen bogyós gyümölccsel megoldható, de akár szilvával is.


A császármorzsa receptjét , mivel nem hoztam mamitól, nagyos sokáig keresgettem, egyik rosszabb volt mint a másik. A desszert.eu viszont megmondja a tutit. Az ott fellelhető recept szerintem a létező legtökéletesebb. Én rögtön két adagot szoktam készíteni így előfordul, hogy jut nekem is.

Hozzávalók: (1 adag)

3 tojás

100 g búzadara

7 g liszt

250 ml tej

1 teáskanál vanília eszencia

100 g cukor

1/2 citrom reszelt héja

½ vaníliarúd belseje

500g eper

3 ek balzsamecet

½ citrom héja

2 ek agaveszirup


 

A búzadarát a liszttel összekeverjük, hozzáöntjük a tejet, és egy órán át hagyjuk, hogy a dara megszívja magát a tejjel, amit időközönkénti keveréssel segítünk. A tojások sárgáját 4 ek cukorral és a vaníliával habosra keverünk,és hozzáadjuk a darához. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, és szintén a darához adjuk. Legvégül a citromhéjat is belereszeljük, és finoman összekeverjük. Tapadásmentes serpenyőben kevés vajon megsütjük. Először egyben az egyik oldalát, mint egy palacsintának, aztán elkezdjük negyedelni, ...végül kevergetni míg morzsákra esik.

A gyümölcsöket összeforraljuk, mindezt addig, amíg kissé besűrűsödik.

Forrón tányérra tesszük, az arányokat mindenki maga döntheti el, én nagyos sok gyümölccsel, vagy teljesen üresen szeretem.


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: más gyümölcsös desszert édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr794073356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása