A répatorta trüffelben az a jó, hogy nem látszik répatortának, viszont trüffelnek nagyon is. Senki sem gondolná, hogy répatortát és a hozzá tartozó sajtkrémet rejti a golyó, ami jó, mert így előítélet nélkül lehet kostólni.
A húsvétot simán bírnám radírozni a naptárból. Gyakorlatilag semmilyen eleme nincs az ünnepnek, amit szeretnék, amihez vonzódnék, vagy ami szórakoztatna. Az egyetlen ünnep nyújtotta lehetőséget abban látom, hogy mint minden ünnepkor együtt lehet a család , kicsik, nagyok, generációk élvezhetik egymás társaságát. Ennek hozományaként pedig én is kedvemre virgonckodhatok a konyhában, hogy aztán együtt ehessünk, ihassunk.
Hozzávalók:
100g vaj
100g barna nád cukor
2 tojás
90 ml olaj
150g liszt
1 tk sütőpor
¾ tk fahéj
½ tk só
300g reszelt répa
A vajat a cukorral habosra keverjük, ez látszólag nehéz, mert a barna cukor nehezen olvad, de legalább 3 percig keverjük kézi mixerrel. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és utána az olajat hozzá csorgatjuk, folyamatos keverés közben lassú fokozaton. Eddigre szinte kifehéredik a vajas keverék, ha mindent jól csinálunk kétszeresére habosodik az eredeti vajas keverék. Az összekevert lisztet fahéjat sót és sütőport hozzákeverjük, végül jöhet a reszelt répa.
25-30 perce 180C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha kész, hagyjuk 5 percig hűlni a formában, utána rácsora borítsuk ki.
A sajtréteget szintén össze kell állítani s megsütni.
Hozzávalók:
225 g sajtkrém (philadelphia)
115g cukor,
1 ek keményítő
csipet só
2 ek tej
1 nagy tojás
Alaposan összekeverjük a hozzávalókat, és 160C-on kb 20 perc alatt süssük meg. Én egy kicsi szilikon tortaformába tettem. Ha kész hagyjuk hűlni.
A répatortát a negyedeljük el, és a negyedeket a vágott felületeket egymáshoz dörzsölve a két kezünkkel morzsáljuk össze a sütit. Adjuk hozzá a kihűlt sajtot, villával dolgozzuk össze.
Egy viszonylag híg cukormázat készítünk, én ezt az egyszerűség kedvéért ötkerrel ( tudom...direkt írtam így) oldottam meg. A sajtos répatortából golyókat formázunk, és a cukormázba mártjuk alaposan lecsorgatjuk, és pirított mogyoróba forgatjuk.
Krémes, finom, és akár pálcikára is szúrható, ha valaki a cakepops elkötelezett.
Egy éve : érdekes módon akkor is sajttorta volt, de akkor csokis.
Utolsó kommentek