HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Narancsos mákos french toast

2012.04.23. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Vanília mártással, és Grand Marnier-s narancs sziruppal. Mert hétfő van. Hétfőn reggel pedig valami nagyon ütős cucc kell, hogy péntekig senki ne felejtse el, mi lesz a hétvégi reggeli.


 

Merthogy azt nem gondolom, hogy egy sima szerda reggel kezdődhet ennyire jól, (kivéve az extra szerencséseknek) bezzeg egy hétvégét így indítani, na az a valami. Amikor ilyeneket készítek, ami ennyire nagyon tökéletes és finom, virtuálisan annyiszor hátba veregetem magam, hogy már fáj tőle a hátam, persze még mindig csak virtuálisan, viszont ez pont jó arra, hogy visszatérjek a valóságba, és leírjam az élményt.

Fantasztikus. Nagyszerű elkészíteni, csodás beszívni a készítés közbeni illatokat, amikor ránéz az ember, csak a harmóniát látja, és megenni pedig maga a gyönyörűség. Nem túlzó ez az ömlengés a részemről, remélem jönnek majd kommentek, azoktól akik kipróbálják, hogy hasonlóan éreztek.

Hozzávalók:

8 szelet szikkadt kalács

3 tojás

4 ek tejszín

2 vaníliás cukor,

4 ek vaj


A narancshoz:

2 narancs

4 ek Grand Marnier

1 ek cukor

4 ek frissen csavart narancslé


Vanília mártáshoz:

500ml tej

2 tojás sárgája

½ rúd vanília belseje

3 ek cukor

2 tk keményítő

icipici só


3-4 ek mák


 

A vanília mártáshoz a tojások sárgáját a cukorral keverjük ki, és adjuk hozzá a vanília belsejét, a sót meg a keményítőt, keverjük csomómenetesre,és 3-4 vőkanál tejjel hígítsuk fel. A többi tejet forraljuk fel a vanília magtól megszabadított tokjával, és öntsük a tojásra, majd lassú tűznél folyamatosan keverve sűrítsük be.

A narancsokat pucoljuk meg, és a hártyák közül vágjuk ki a narancs húst. Tegyük egy serpenyőbe a szeleteket, a likőrrel, a cukorral és a narancslével együtt, alaposan forraljuk át az egészet, míg minden íz összeforr a másikkal. (ne legyen akadály a narancslikőr hiánya, egy jó pálinka is megteszi, már azzal is készítettem).

A kalácshoz a tojásokat villával verjük fel, tegyük bele a tejszínt és a cukrot. A kalácsokat forgassuk meg bennük, és kevés vajon süssük meg mindkét oldalát.

A megsült kalácsokra kanalazzunk mártást, arra tegyünk narancsszeleteket, a narancsszirupból is adjunk a tetejére, végül szórjuk meg mákkal.

Ahhhh.

 

Egy éve: spárga risotto garnélával
 

8 komment

Címkék: más gyümölcsös desszert édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr504467326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mági 2012.04.23. 07:58:31

Nagyon ütős, az biztos, hány nap van még szombatig...

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.04.23. 08:45:47

@mági: Ó ne fogd vissza magad, ha van lehetőséged tartozz a szerencsés hétköznapi luxus reggelizők közé.

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2012.04.24. 17:23:42

Most tévedtem csak ide , de örülök hogy ide vetett a kósza barangolás, mert kérem szépen van itten valami ami másutt nincs ! Ugyanis nem csak a receptek és az illusztrációk kiválóak, hanem olyan ízes leírással párosulnak, amit másutt nem, vagy ritkán tapasztalok! A leírások nem nélkülözik az érzéki ,képletes megfogalmazásokat, amelyek a vágykeltés határát súrolják és a vérbeli gourmand módjára csillogtatják az ételek ízeit már-már pavlovi reflexeket keltve .

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2012.04.24. 19:27:25

@sajtosbrokkoli: Komolyan gondoltam amit írtam és még ez nem a vége ! Lehet ám fokozni ezt ,mindennek a teteje az lenne ha úgy írnál az általad készített és dokumentált ételek ízeiről ahogy a sommelier-k teszik a borokkal ! Gondolj csak bele, mert a vénád az megvan hozzá , micsoda mélységekbe és magasságokba lehet kalandozni az ízek tájain és ilyen módon nemigen ír senki az ételek ízvilágáról! Próba ,szerencse...Hajrá!!!

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.04.24. 22:13:56

@Az amatőr hagyományörző: A bogarat elültetted. Vagy a magot.De az is lehet, hogy szelet vetettél, és meg majd vihart aratok.
süti beállítások módosítása