Mert gesztenye szezon van, és mert játszani jó. Ma csak a lényeget kapjátok, beszéletm mostanában úgyis annyit, hogy már magamnak is szükségem van a csendre, meg a magányra, nélkülem. De szerencsére ez a holmi nélkülem is életképes.
Hozzávalók:
4 tojás szétválasztva
4 ek cukor
2ek liszt
2 ek gesztenyeliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
130ml tejszín
130g étcsokoládé
45g vaj
400g gesztenyepüré
200ml tejszín
2 evőkanál Grand Marnier likőr
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük a habot, amíg csúcsos nem lesz. Ekkor további habverés közben egyesével belerakjuk a tojások sárgáját, A szódabikarbónával elkevert liszteket rászitáljuk a habra, és egy lapáttal óvatosan beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Egy 33x40cm nagyságú, szilikonos papírral bélelt tepsibe öntjük a habot, és 190C-on 15 percig sütjük. Ha kész van kivesszük, és hűlni hagyjuk.
Az 130ml tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről és belerakjuk az étcsokoládét, amit keverés közben felolvasztunk a tejszínbe. Amikor felolvadt, keverjük bele a vajat is,hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt töltsük egy nyomócsöves zsákba, vagy egy zacskóba, és tegyük be a hűtőbe.
A gesztenyét tegyük tálba, és öntsünk hozzá 200ml tejszínt, habverővel habosítsuk. Tegyük nyomócsöves zsákba, és hűtsük be.
A piskótát locsoljuk meg a likőrrel. A push up pop konténerekkel szúrjuk ki a piskótakorongokat, így pontosan akkorák lesznek, amekkorára szükség lesz. A konténereket készítsük elő, a gesztenyét és a csokoládé krémet vegyük ki a hűtőből.
A konténerbe kezdjük el rétegezni a piskótakorongokat, és a krémeket. Egy korong, egy réteg csokoládé, egy újabb piskóta, majd gesztenye krém. A tetejére vegyesen rakjunk a piskóta közepére egy csokoládé halmot, ami köré nyomjunk gesztenyét. Zárjuk le a kupakkal.
A push up pops konténereiben minden réteges krémes, vagy gyümölcsös desszert elkészíthető, hatalmas előnye, hogy akár hordozható, külön adagok készíthetőek, a hűtőben remekül tárolhatók, illetve a gyerekek gyakorlatilag bármit megkóstolnak ami ebben készül, igazi nyalóka vagy fagylalt élmény, akkor is, ha sütemény, vagy desszert van benne. Ha valaki kedvet kapna, itt egy szilvás is, illetve több infó, például a beszerezhetőségéről.
Egy éve: fokhagyma felfújt petrezselyem salátával. Ez isteni!
Utolsó kommentek