Most tényleg milyen ez már. Lapozni lehet mint egy könyvet. Meg olvasni is, hogy mi van benne. Nem egy szépirodalom, mert a páros oldalakon szárított sonka, a páratlanokon meg lila hagyma van az egész kötetben, de mondjuk ha nem olvasni akarjuk, hanem enni, akkor nagyon jó. Könyvnek kissé unalmas.
Az a krumpli hosszú téli estéket menthet meg az unalmas vacsoráktól. Ráadásul simán lehet mellette monopolyzni, roulettezni, vagy kártyázni a konyhaasztalon és illat fürdőzni a sütőből áramló hagyma-krumpli-sonka kombinációban.
A hozzá való tejfölös mártogató nem kötelező, de melegen ajánlott.
Hozzávalók:
4 nagy krumpli
150g szárított szeletelt sonka
1 nagy lila hagyma
olívaolaj
só, bors
100g gouda sajt
A mártogatóhoz:
100g tejföl
1 chilli paprika
2 ek bazsalikom, és/vagy koriander levél
1/2 lime leve és héja
A krumplikat alaposan megmossuk, és vékonyan bevágjuk, hogy ne essen szét, az alja összetartsa. A szeletek közé hagymát, és sonkát teszünk felváltva, majd meglocsoljuk, vagy ecsettel bekenjük őket pár kanálnyi olívaolajjal. 210C-on mérettől függően 50-70 perc alatt megsütjük. Pár kanál vizet is lehet aláönteni, úgy kicsit gyorsabb lesz. Ha kész, a sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.
A mártogatóhoz a hozzávalókat aprítjuk, és elkeverjük a tejfölben.
A krumplit édesburgonyára is lehet cserélni alkalom adtán.
Egy éve: Norvég mintás padlizsán
Utolsó kommentek