Kár túlbonyolítani ezeket a tésztákat. Ha rajtam múlna sose kerülne bele 5 hozzávalónál több. Így is végtelen lenne a variációk száma. Aki húsért kiáltana, annak finoman jelezném, ma van a nagyböjt első napja.
Spagetti, tejszín, gomba, paprika, parmezán. És némi fűszer: só, bors, és kakukkfű. A kakukkfű lehetne petrezselyem, snidling, fokhagyma is akár.
A míg a víz melegszik a tésztának, megpirítjuk a gombát kevés olívaolajon. Semmi só, csak bors. A sótól a gomba eldobja az összes víztartalmát, rágós, gumiszerű lesz. Egy serpenyőben kb egy kanálnyi olívaolajban egy ág kakukkfüvet megforrósítunk, hogy kiadja a benne lévő illóanyagait, felöntjük tejszínnel, és felforraljuk, egészen addig hagyjuk a tűzön, míg be nem sűrűsödik. Belerakjuk a gombát, a paprikát, kivesszük a kakukkfűágat a tejszínből, kicsit összemelegítjük, sózzuk, majd a forró tésztát is hozzáadjuk, gyorsan átforgatjuk, és tányérra tesszük, parmezánnal megszórjuk.
Egy éve: egy remekmű- körtés sajtos pirítós, a bruschetta hétfők jegyében
Utolsó kommentek