Nem mintha maradna tejberizs bármikor is, de ha mégis. Pont arra várna, hogy mascarponéval keverve málnákkal pöttyözve, egy piskótába tekeredjen. Én nem vártam arra, hogy maradjon, kimondottan ezért a kis kalandért készítettem tejberizst (persze ha már, akkor mindjárt úgy, hogy a fiúknak is maradjon).
Van a Daubnernak a rizses málnatortája, ami speciel a tesóm és az ő középső gyermekének a kedvence. Arról jutott eszembe, de nem akartam tejszínt verni, arra nem volt idő, bezzeg a mascarponével elkeverni pillanatok műve volt csak.
Már megint azt írnám legszívesebben, hogy csak arányokat adok pontos menyiségek helyett, de értem én, hogy az van, akin nem segít, viszont a cukor mennyiségével mégis azt kérem bánjatok szabadon, ízléseteknek megfelelően. Ezek a cukormennyiségek, amiket írok, nem kimondottan teszik édessé úgyhogy cukorkedvelők duplázhatnak rajta, vagy kóstolgassanak, és döntsék el mennyi szükséges, hogy jó legyen .
Piskótához:
2 tojás
2 ek rétesliszt
2 ek cukor
200g kész tejberizs (natúr cukor nélkül)
200g mascarpone
¼ rúd vanília belseje
kevés citrom, és lime reszelt héja
2 ek cukor
200g málna
A piskótához szétválasztjuk a tojások sárgáját, és fehérjét. A fehérjéből habot verünk, ha kemény, hozzáadjuk a cukrot, majd egy percnyi habverés után a tojások sárgáját. Legvégül a lisztet, amit óvatosan hozzáforgatunk a habhoz.
35x35-ös négyzet alakúra kenjük szét a habot egy szilikon lapon, és süssük 5-6 percig 190C-on.
A meleg tejberizshez keverjük a cukrot, és a vanília kikapart magjait, a reszelt héjakat. Hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént a mascarponét is keverjük hozzá.
A piskótába kenjük el egyenletesen a rizses krémet, szórjuk meg a málnával, és tekerjük föl.
Azt sanyi. Illetve hűtsük be felvágás előtt.
Egy éve: NY cheese cake, meleg gomba saláta,
Két éve: Mogyorós keksz, eper - fagyi balzsamecetes mártással
Utolsó kommentek