HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Spárga carbonara

2012.05.17. 07:00 :: sajtosbrokkoli

A szükség hozta ebéd. 20 percem volt bármire, de leginkább egy ebédre. Ennyi idő alatt még egy pizza sem ért volna ki, és nemcsak hogy elkészült, de még meg is terítettem, sőt azt hittem fotózni is van időm, amikor csengettek a vidéki rokonok.


 

Az étel a földön volt, én meg felette a géppel, ők meg nem értették, hogy most akkor a földről eszünk e vagy mi a szösz, de sietve megnyugtattam őket, hogy az ebéddel minden ok, csak kattintanék még egyet, és már ehetünk is. Mindig nagy öröm, ha a vidéki rokonok meglátogatnak. Azért itt sietve hozzáteszem, hogy vidéki rokonból több is van, de csak Őket hívom így, illetve csak ők hívják magukat így. Szeretem az önkritikájukat, és humorukat is, de leginkább Őket magukat. Szeretnek kihívás elé állítani, és ezért sose szólnak, hogy a fővárosba jönnek, egyszerűen csak megcsörgetnek 12.40-kor, hogy: Melcsikém otthon vagy? Beugranánk egy kávéra. És én már izzítom is a szuper masinámat, meg dobom össze az ebédet, mert azt már csak nem hagyhatom, hogy ebédidőben ne -nálam- egyenek. Chillis-brokkilis tésztára gondoltam először, aztán rájöttem, hogy Zoli talán jobban értékelne kevéske húsos, füstös érzést, úgyhogy elővettem egy oldalnyi szalonkát (mégiscsak a vidéki rokonoknak főzök, érezzék mér otthonosan magukat) a hűtőből, és már pirítottam is.


Hozzávalók:

250g főtt császárszalonna

1 csomag spárga

2 ek vaj

200ml tejszín

petrezselyem

50g parmezán

500g kagyló tészta

 

 

A szalonnát szeletekre vágtam, és megpirítottam, hozzáadtam a tisztított spárgát, és a vajat, és kb 3-4 percig lassú tűzön kevergettem, majd hozzáöntöttem a tejszínt, és összeforraltam, a parmezán felét bele reszeltem. A tésztát eközben megfőztem, és a spárgára raktam. Ha szükséges sózzátok, de nekem elég volt a szalonna sóssága. A tésztát nem kell nagyon lecsöpögtetni, nyugodtan mehet pár kanálnyi főzőlé is a tésztával együtt a mártásra.

A tetejét megszórtam petrezselyemmel, és a maradék sajttal.


Zoli felmentett, hogy hús nélkül is elégedett lett volna, Lára megdicsért, hogy milyen nagyszerű volt az ebéd, és hiába mondtam neki, hogy én is mindig így érzem, amikor nála eszem, láttam, hogy nem hisz nekem igazán, pedig nem vicceltem. Tőle van a vajon párolt alma is, amit néhány napja raktam fel, és emlegettem is, pedig akkor nem is tudtam, hogy néhány nap múlva meglátogatnak, de ebből is látszik, hogy a gondolatnak teremtő ereje van.

Egy éve: nyúlmáj karamellizált körtével, rozskenyéren, és egy cukkini carbonara is mert az meg idevág.

5 komment

Címkék: olasz tészta spárga főzök

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr404521247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbychef · http://hobbychef/blog.hu 2012.05.17. 09:51:48

Nagyon finom és guszta, csak az elnevezés nem jó. A Carbona spagettivel készül, tejszín nélkül, viszont tojással.

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.05.17. 10:10:31

@Hobbychef: ÓÓÓ igen, biztos voltam benne, hogy magukra valamit is adó konyha kedvelők észreveszik a csúsztatást, de engedjetek meg ennyi szabadságot, ez így egyszerűbb volt, mint körbeírni, hogy szalonnás, spárgás tejszínes kagylótészta és jellegét tekintve azért jól értelmezhetőnek találtam. De igazad van, ez nem carbonara.

Hobbychef · http://hobbychef/blog.hu 2012.05.17. 12:32:04

A csűsztatás megengedve. Már csak azért is, mert tetszik a fotó, az étel pedig nagyon étvágygerjesztő, tobzódik a szinekben, már rénézésre is kedvet kap az ember, hogy megkóstolja.

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2012.05.17. 14:00:04

Megnéztem a cukkini carbonara -dat is , mindkettő remek,talán ha javasolhatnám így:carbonara módra - és akkor csak az elkészítési mód van jelen , meg a szelleme !

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.05.18. 07:11:54

@Hobbychef: kacsintottam cinkosan @Az amatőr hagyományörző: Az ötlet jó, de szerintem pont ez a fajta körülírás kopott ki mostanában, és helyettük letttek ezek a lelegyszerűsített értelmezések. Azon lehet vitatkozni, hogy ez jó e, de gondolom annak következménye, hogy igyekszünk 20 perc alatt elkészíteni egy fogást, mert nincs szakácsnő, és mert nem dívik egy hosszú listáról felolvasni a menüt vacsora előtt a komornyiknak. Ami persze bizonyos értelemben nagyonis sajnálatos .
a komornyikra gondoltam asszem.
süti beállítások módosítása