Egy igazán jó, és friss paradicsomhoz nem sok minden kell, hogy saláta legyen belőle. 3 -féle hagyma, egy löttyintésnyi borecet, és só, pár bazsalikomlevél, és ha nagyon jók akarunk lenni magunkhoz meg a paradicsomhoz, akkor meglocsoljuk még egy kevés olívaolajjal is.
A legjobb az egészben az, hogy semmi különleges nincs benne, semmi extra hozzávalót nem kell hozzá venni, pár perc alatt kész van, de mégis mindenki csodálkozva kérdezi, hogy mi van benne, hogy ennyire finom, és bár paradicsomsaláta, mégsem olyan, mint amit amúgy enni szokott.
Az idei első hagymaimádó napjaimat tartottam, mert tudtam, hogy nem baj ha pár napig hagymaszagú leszek. Hagymát ettem hagymával, ezt majd látni is fogjátok a blogon.
Hozzávalók:
5 nagy paradicsom
1 közepes shalotta hagyma
1 közepes lilahagyma
1 nagy gerezd fokhagyma,
1 szál bazsalikom min.8-10 nagy levéllel
pici só
2 ek vörösborecet
3-4 ek olíva olaj
A paradicsomokat félbevágjuk, s szeleteljük, a hagymákat vékonyra vágjuk. Összeforgatjuk, majd átesszük a borecetet, a vágott bazsalikomot, sózzuk kicsit. Úja összeforgatjuk, azonnal ehetjük.
A kék tálért elnézést kérek, ez volt.
Nekem ennyi is elég egy ebédhez, a boldogsághoz, és a nyárhoz.
Nektek milyen a kedvenc paradicsomsalátátok?
Egy éve: rózsatészta, vagy ha úgy jobban tetszik: darázsfészek
Utolsó kommentek