Svájc a csokoládé, (és nekem a magas hegyek, a síelés) hazája, így milyen is lehetne a hagyományos karácsonyi sütijük, mint csokis. Még valamitől az övék, az úgynevezett Kirsch-től, ami egy likőrféle, meggyből.
Mc Fly barátom egy üveg meggylikőrrel lepett meg, mert sokat tartózkodik Lengyelországban mostanság, ott pedig termelik ezt nagy mennyiségben, előállítják vidáman, és isszák bizony büszkén, ha kell, ha nem. Csak ez hiányzott, hogy nekiálljak a tervezett brunslinak, mert nem akartam helyettesíteni semmivel a meggy likőrt, és Mc Fly mintha meghallotta volna. Köszönöm.
Hozzávalók:
120g porcukor
200g mandulaliszt
csipet só
csipet mézeskalács fűszer
24g kakaópor
24g liszt
56g tojásfehérje (körülbelül 2 tojás)
80g Lindt Excellence 85% kakaó olvasztva
15ml meggy likőr.
A száraz anyagokat szitáljuk egy tálba (de én jobban szeretem, ha a mandula fele mandulaliszt, a másik fele kissé darabosabb) és olvasszuk fel gőz fölött a csokoládét, amit a kissé felvert tojásfehérjével , és a likőrrel keverjünk a szárazanyagokhoz. Csavarjuk egy frissen tartó fóliába a tésztát és egy éjjelre hagyjuk pihenni hűvös helyen.
Másnap nyújtsuk ki egy cm vastagra, és cukorral szórjuk meg. Egy éles késsel a tészta felületét vágjuk meg egymásra párhuzamos csíkokban, kb 8-10 mm-re egymástól.
A sütőt melegítsük elő 220C-ra, és nagyon rövid időre, kb 2-3 perc süssük. Ha túl sokáig sütjük, atomikusan kemény lesz!
Egy éve: chillis polenta paradicsom szósszal, és egy ünnepi kávés krémes csésze
Utolsó kommentek