HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Levendulás provencei tepsi

2013.02.06. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Azzal azért szembe mennék, hogy szinte mindegy hogy levendula, vagy rozmaring kerül az ételbe, mert elhanyagolható az ízbeli különbözőség, de azt el kell ismernem, hogy levendulával igenis jó volt.

provanci csirke 001.jpg

Kivételes alkalom következik a blog életében, húsétel kerül a mai asztalra. Na nem nekem, hanem a tesómnak köszönhetően. Boti szombaton erről a csodaszép tepsiről rántotta le az alufóliát amikor a szépen terített asztalhoz ültünk. Nem csak a levendula volt a meglepetés, hanem a benne lévő cukkini is. A cukkini a gyerekek és a zöldségek közötti ellenérzést csökkentő lélektani hadviselés része volt. Pucolva krumpli méretű kockák formájában csempészte az ételbe, és igaza volt, mindegyik gyermek megette Lórin kívül, aki szemfüles volt, és észrevette a turpisságot, majd közölte, hogy a Boti krumplija elég rossz, de nem mind. Huhh. Még jó . Azért az érdekes, hogy az 5 gyerekből 4 simán nyelte a cukkinikrumplikat, csak egy érző van köztük, a többi ízvak. Bár ez nem volt újdonság, eddig is tudtam.

Az adagot egy nagy családi szombati ebéd adagnak képzeljétek el, 4 felnőtt és 5 gyerek a kétharmadát talán ha megette, de mi étkezésileg csenevész család vagyunk.

provanci csirke 003.jpg

Hozzávalók:

2 egész csirkemell (900g)

1,5 kg krumpli

2 közepes cukkini

2 paradicsom

1 cs provence fűszerkeverék

300ml rosé bor

6 ek olívaolaj

5 gerezd fokhagyma

6 szál levendula

2 kanál kacsazsír

1 tk fűszerpaprika

kicsi , tényleg kicsi só

bors

provanci csirke 002.jpg

A csirkéket előző este kockákra vágjuk, és az olajjal, borral fűszerkeverékkel, valamint a fokhagymákkal pácoljuk be, és letakarva tegyük a hűtőbe. Másnap reggel a krumplit a cukkinit és a paradicsomot szintén kockázzuk, és a csirkével együtt összekeverve borítsuk egy tepsibe. A kacsazsírt olvasszuk fel, és a paprikát beletéve locsoljuk egyenletesen a zöldséges húsos keverékre. Sózzuk, borsozzuk, tegyük a tetejére a levendulákat, és alufóliával lefedve alacsony hőmérsékletre, 120-130C-ra tegyük be a sütőbe reggel 9 körül, akkor sanszos a déli ebéd. Szép lassan csodásan összesülnek az ízek.

Egy éve: Avokádos pirítós-Guacamole bruschetta

Szólj hozzá!

Címkék: sós sütök shús

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr705064828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása