Azzal azért szembe mennék, hogy szinte mindegy hogy levendula, vagy rozmaring kerül az ételbe, mert elhanyagolható az ízbeli különbözőség, de azt el kell ismernem, hogy levendulával igenis jó volt.
Kivételes alkalom következik a blog életében, húsétel kerül a mai asztalra. Na nem nekem, hanem a tesómnak köszönhetően. Boti szombaton erről a csodaszép tepsiről rántotta le az alufóliát amikor a szépen terített asztalhoz ültünk. Nem csak a levendula volt a meglepetés, hanem a benne lévő cukkini is. A cukkini a gyerekek és a zöldségek közötti ellenérzést csökkentő lélektani hadviselés része volt. Pucolva krumpli méretű kockák formájában csempészte az ételbe, és igaza volt, mindegyik gyermek megette Lórin kívül, aki szemfüles volt, és észrevette a turpisságot, majd közölte, hogy a Boti krumplija elég rossz, de nem mind. Huhh. Még jó . Azért az érdekes, hogy az 5 gyerekből 4 simán nyelte a cukkinikrumplikat, csak egy érző van köztük, a többi ízvak. Bár ez nem volt újdonság, eddig is tudtam.
Az adagot egy nagy családi szombati ebéd adagnak képzeljétek el, 4 felnőtt és 5 gyerek a kétharmadát talán ha megette, de mi étkezésileg csenevész család vagyunk.
Hozzávalók:
2 egész csirkemell (900g)
1,5 kg krumpli
2 közepes cukkini
2 paradicsom
1 cs provence fűszerkeverék
300ml rosé bor
6 ek olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
6 szál levendula
2 kanál kacsazsír
1 tk fűszerpaprika
kicsi , tényleg kicsi só
bors
A csirkéket előző este kockákra vágjuk, és az olajjal, borral fűszerkeverékkel, valamint a fokhagymákkal pácoljuk be, és letakarva tegyük a hűtőbe. Másnap reggel a krumplit a cukkinit és a paradicsomot szintén kockázzuk, és a csirkével együtt összekeverve borítsuk egy tepsibe. A kacsazsírt olvasszuk fel, és a paprikát beletéve locsoljuk egyenletesen a zöldséges húsos keverékre. Sózzuk, borsozzuk, tegyük a tetejére a levendulákat, és alufóliával lefedve alacsony hőmérsékletre, 120-130C-ra tegyük be a sütőbe reggel 9 körül, akkor sanszos a déli ebéd. Szép lassan csodásan összesülnek az ízek.
Utolsó kommentek