Édes hétvégi kényeztetés, minden értelmet nélkülözve, hiszen az eper önmagában, a bodzaszörp meg vízzel, és jéggel tökéletes. Ám ha hajlandóak vagyunk csak egy kicsit elrugaszkodni az értelmes fogyasztási szokásoktól, akkor jön a tutiság.
Bodzaszörpben érlelet eper, és epres bodzaszörp lesz a jutalom. Nem szeretem az epret ha cukros. De ez más. Nagyon más. És nem kell megenni belőle fél kilót fejenként, ez csak amolyan jutalomfalat, 5 szem kicsike csinos eper , kicsike csinos tálban. Szerintem randifogásnak sem utolsó.
Szükség lesz :
bodzaszörpre annyira, amennyi ellepi az epret. Aztán vízre, és jégkockára, vagy szódára, hogy a maradék pirossá színezett szörpből, csudalimonádét készítsünk. (Nagy mókusok elkanalazhatják töményen is) Tehát a friss, tiszta eperre öntsünk szörpöt, és egy éjjelre pihentessük a hűtőben. Másnap járjunk rá, vagy desszertként élvezzük.
Egy éve: Epres morzsás sajttorta, Krémes spárgasaláta újkrumplival
Két éve: Gyümölcsnyárs, Piknik sajttorta bodzavirággal
Utolsó kommentek