Ha létezik a rosszlányok tésztája, akkor a sütinek van létjogosultsága. Tényleg érdemes akár egy fárasztó nap után is nekiállni, mert a gép kever helyettünk, a gyümölcsöt meg nem nagy kunszt rászórni, a sütőben meg ugye magától sül megint csak. Ráadásul a tészta igen megengedő, és sokféle gyümölcsöt elbír, akár vegyesen is, ahogy én tettem.
Teli volt a gyümölcskosár, én meg nem bírtam eldönteni melyikkel is kellene befedni a tésztát, -így érezhet Gombóc Artúr is a csokiboltban- raktam hát meggyet, őszibarackot, és sárgát is. Nagyon jó ez a süti frissen is, de másnap is, porhanyós a tészta, szaftos a gyümölcsös réteg, nehéz visszafogottan, kulturáltan fogyasztani belőle.
Hozzávalók:
100g puha vaj
200g liszt
1 cs sütőpor
70g cukor
1/2 vanília
kicsi só
2 tojás
A tetejére:
2 tojás
125g tejszín
70g
100g mandulaliszt
500g gyümölcs
A tészta hozzávalóit a kézi mixer dagasztó spiráljával összekeverjük, így egy ragacsos tésztát kapunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és abba lisztes kézzel kinyújtjuk a tésztát. A magozott, tiszta vágott gyümölcsöket a tésztára rakjuk. A tejszínt a tojással és a cukorral 3 percen át keverjük a kézi mixer habverőivel, majd hozzáadjuk a mandulalisztet, és a a gyümölcsök tetejére öntjük. Opcionálisan szórjuk meg a tetejét mandulaszirommal. 200C-ra előmelegített sütőben 40 percig süssük.
Egy éve: Ricotta torta, Meleg vargányás krumpli
Két éve: Kötény varrás, Sárgadinnye granita vodkával
Utolsó kommentek