Ezért a tortáért úgy hátba veregetném magam, ha tudnám, hogy magam is megemlegetném, mert szavakkal leírhatatlan ahh, meg uhh, meg hűű, de a legfontosabb: -van még? Aztán persze egy idő után már nem volt. Feltűnően rövid idő után.
Tehát adott volt a tény, hogy van két szülinapos, egy nap a nyaralásig, és a hűtőben meggy, meg túró. A leltározás tartott a legtovább, nem kellett sokat törnöm, a fejem, hogy mi lesz belőlük, már meglévő recepteket fésültem össze, és bár a nyakamat tettem volna rá, hogy a kész süti a jónál is jobb lesz, nagyon vártam, hogy megbizonyosodjunk a végeredményről.
A tészta teljesen oké volt, ott az eretdeti receptben szereplő lisztből vettem el , hogy kakaót tegyek a helyébe, így lett kakaós a tészta. A túrót is eredeti arányai szerint hagytam, de túl sok lett, ahogy sejtettem, a fele is elég lett volna, de a megmaradt kész torta töltelékből sült túrópuding lett, amit friss málnával, és a maradék meggyel ettünk. A meggy a feketerdő cupcakeből érkezett, a csoki pedig a sacherből.
Hozzávalók a tésztához:
50g porcukor
100 g vaj,
150g liszt mínusz 2 evőkanál
2 evőkanál kakaó a liszt helyett
töltelék:
250 g tehéntúró
45 g étkezési keményítő
100 g porcukor
250 ml tej
200 ml tejföl
1/2 citrom leve és héja
1 db tojás
1/4 vaníliarúd belseje
Meggy réteg:
300g magozott meggy
400g cukor
1 ek étkezési keményítő
3 ek víz
Csoki réteg:
100g étcsoki
80g tejszín
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, vagy késes mixerben összedolgozzuk, kivajazott formába nyújtjuk, 190C.on 10 percig elősütjük. Ezalatt a meggyet a cukorral felforraljuk, és amikor levet is eresztett, kissé megfőtt, hozzáadjuk a vízzel elkevert keményítőt, ha besűrűsödött, levesszük a tűzről. A túrótöltelék hozzávalóit botmixerrel egyneműre keverjük.
Az elősütött tortaalapok aljába rakunk a meggyből, majd ráöntjük a túrótölteléket, hogy befedje. Visszatesszük sülni, formától, és mérettől függően kb 25-30 percre. Sülés után kihűtjük. A csokiréteghez a tejszínt felforraljuk, és a csokit beletesszük, addig keverjük, míg az felolvad benne. Ha a csoki is kihűlt, akkor rákanalazzuk. Most két választás marad, vagy vágott étcsokit szórunk a a csoki tetejére, vagy még meggyet rakunk rá. Ez attól függ, milyen irányba tolnánk az ízét, inkább gyümölcsösebb, vagy inkább csokis. Bármelyik legyen is a választás, nagyon finom lesz.
A fotókon sajnos látszik, hogy nem volt időm már a végére, de a dokumentálást legalább értékeljétek. Köszönöm.
Egy éve: Koktélparti időitazás, Grillezett marinált cukkini
Két éve: Zellermajonézes hal, Birs macaroon
Utolsó kommentek