A kenyérpuding mintájára készült, csak nem édes, hanem sós változatban. Végre újra lehet bébispenótot kapni, én meg veszem és rakom mindenbe, használom mindenhez, jó lesz ez így. A brokkolit is alig várom, hogy újra felbukkanjon, addig meg beérem más levelekkel és zöldekkel.
Szeretném tisztázni, hogy nem fogok átmenni gyerekblogba, meg nem is fogom őket továbbra sem kibeszélni, de ma Lóri olyat mondott, ami miatt nehéz volt megőriznem a komolyságomat, és nehéz volt elhitetnem vele, hogy nem rajta nevetek... hanem . Megállt az üdítők, pontosabban a gyömbér mellett a boltban:
-Anya! Én régen nem tudtam helyesen kimondani, hogy „gyöngyvér”, de most már kitudom: Szprájt!
Nos a gyömbért még mindig nem tudja helyesen kimondani, de a Sprite már megy neki.
A kenyérpuding jó lehet egy vasárnapi reggelen, de én vacsorának sem utasítom vissza. Klassz volt.
A hagymákra ki kell térnek kicsit, mert csak opcióként rakom bele. Én magam kerülöm a hagymákat, legalábbis hétköznapokon biztos. Ám ezt nem kell követni, aki egyedül dolgozik, vagy állatokkal (most biztos többen rakják fel a kezüket mint ami indokolt lenne) az tolja bátran a hagymát és a fokhagymát is bele. Ha hagymában gondolkodtok, azt szeletekre vágva karamellizálva rétegezzük, ha fokhagymába, az mehet reszelve a tojásos lébe, amivel meglocsoljuk.
Én egy kis serpenyőnyi adagot készítettem, amiről azt gondoltam egyszerre befogadható, de a felét sikerült csak megennem, ám mégis azt fogom írni, hogy ez egy személyre készül, mert egy férfiember szerintem simán megbirkózik vele.
Hozzávalók:
3 szelet magos barna kenyér
1 tojás
1 ek tejföl
1 ek tejszín
1 marék bébispenót
3 szelet füstölt tarja
bors, szerecsendió
hagyma opcionálisan, lásd fent
madrigál sajt szórni
A kenyereket megpirítottam,kockára vágtam, a tarját kevés olajon megsütöttem. A tojást, a tejföllel és a tejszínnel villával felvertem. Egy kis serpenyőt befújtam olajjal, és elkezdtem rétegezni a kenyeret, a tarját a spenótot (nyers) ha raktok bele jöhet a hagymaszelet is, majd újra kenyér, ésatöbbi. Ha ez megvan, a tojásos keverékkel meglocsoljuk, borssal és szerecsendióval megszórjuk, végül reszelt sajttal befedjük a tetejét.
190C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Egy éve: Rókagombás rizottó pogácsa
Utolsó kommentek