Sok friss fűszer, paradicsom olívaolaj, meleg sütő és észre se lehet venni a kinti hideget. Persze ne essünk túlzásokba, ez csak akkor igaz, ha előtte befűtöttünk, és ha képesek vagyunk az ízekben érezni a napfényt. Márpedig ebben annyi napfény volt, hogy az csudaság.
Utálom, amikor valaki el akarja magyarázni, hogy a semmiből csodákat képes főzni, szerintem eddig ezt csak a Kőleves című mesében sikerült a katonának. Ezért aztán én se fogom azt mondani, hogy az üres hűtőből sikerült ebédet varázsolni, inkább azt mondom, hogy semmiből nem volt annyi, hogy önmagában elég legyen egy értelmes ebédre, viszont az egy cukkini, a fél doboz paradicsom, és a negyed csomag túró még éppen elég volt egy kétszemélyes ebédre. A gyerekek meg (a kicsik) körberöhögnek egy ilyen ebéddel, úgyhogy nem kellet félnem, hogy kevés lesz. Azt még hozzátenném, hogy földfűszerek voltak itthon dögivel, ami nagy szerencse, mert nélkülük viszont szomorú lett volna ugyanez az étel. Meg én is.
Hozzávalók:
300g koktélparadicsom
1 cukkini
5 gomba
150g túró
olívaolaj
só
1-1 ek kakukkfű, snidling, menta, oregano
oregano ágak
bors
3 gerezd fokhagyma
A túróba kevertem a zöldfűszereket, és sóztam, borsoztam. A gombába, és vékony cukkini szeletekbe töltöttem. A cukkiniket az oreagano száraival tűztem meg, hogy egyben maradjanak.
A paradicsomokat negyedeltem, sóztam, borsoztam, és még oreganoval megszórtam,eledobáltam a héjas fokhagymákat, majd a zöldségeket közé raktam, és végül meglocsoltam pár evőkanálnyi olívaolajjal mondjuk 5-el. 190C-on kb 25-30 perc alatt megsült.
Pár olívaolajos pirított kiflivel tálaltam, mert tunkolni kell. A fűszeres, olajos, paradicsomos lét. Ahh de nagyon jó volt.
Egy éve: csicseriborsó krém, a zserbó halálosztó csillagformációja
Utolsó kommentek