Gyors tavaszi szuper okos uzsonna. Ezt tudja ez a kis pohár. Az persze nem látszik rajta, hogy a joghurt kecsketejből, az eper meg egy magyar kertből van, pedig ezek az extrák, amik láthatatlanok.
Reggel, a pucolással együtt öt perc míg elkészül, délután a hűtőből elővéve sajnos viszont kettő csak amíg elfogy. Mondanám, hogy szívás, de nem, mert ha kettőt eszünk, akkor közel ugyanannyi a befektetett idő, mint az élvezeti. Majdnem olyan mint az ejtőernyőzés a hőskorban (mármint az én hőskoromban), a kilencvenes években, amikor 25-30 perc volt míg az AN 2-es felcsavart 4000 méterre, aztán ennek töredéke alatt már újra talajt ért az ember lánya. És végül azt sem szívásként éltük meg. Amúgy Hánit is a reptéren ismeretem meg ejtőernyőzés ürügyén. Hű hogy jutottam idáig? Érdemes volt hallgatnom kicsit, rögtön milyen közlékeny lettem mi?
Tehát a kecskejoghurtot a szerdánként működő Városmajori Templom előtti termelői piacon szereztem be, az eperrel együtt. Meg a kolbásszal, paradicsommal.... Jó az a hely, tényleg ajánlom a környékbelieknek. A fiúkkal voltam, akiket úgy taszigáltak a nyugdíjasok, mintha jegyre lehetne kapni a répát, és félő lenne, hogy elfogy, ha nem taposnak át előbb két hétévesen. De a fiúk jó arcok voltak, csak a visszafelé a kocsihoz menet jegyezték meg, hogy az öregek ma nagyos csúnyán lökdösődtek, és hogy ezt csak a piacon szokták? És akkor a Mama, hogy bírja ezt minden reggel a piacon? Pedig ő szeret piacra járni. Jó kérdés volt, szerettem.
Hozzávalók:
3 pohár (kecske) joghurt natúr
300g eper
1,5 ek agave szirup, vagy méz
8 babapiskóta
Az epret villával összetörjük, és az agave sziruppal, vagy mézzel összekeverjük. A pohár aljára egy piskótát félbetörve lerakunk, annyi joghurtot öntünk rá, hogy ellepje, jöhet rá egy nagy evőkanál eper, majd újabb piskóta, joghurt, és eper. Ez 4 pohárra volt elég.
Egy éve:Almás kifli , Karalábé leves
Két éve:szezámmagos karfiol hasé ,Nigella szuperlágy csokitortája
Utolsó kommentek