Mert nem tudok most ennél jobb délutáni strandkaját. Kevés dolog múlja felül, mert friss, finom, szállítható, bírja a napot és a meleget, és tényleg pont abból a gyümölcsből lesz jó, ami éppen otthon van, vagy aminek szezonja van.
Azért ha végigpróbáltam a nyarat, összegzem, hogy melyik volt a legesleg. A sárgabarack különös kedvencem, csakúgy mint a szilva, mivel mindkettőnek van egy kissé savanyú beütése, ami a hő hatására a héjból felszabadul, és elárasztja a bármit, amibe belekerül. Hasonlóan bonyolult a recept, mint a meggyes változaté volt, úgyhogy továbbra is bárki nekiállhat, sikerülni fog. Igérem. A formázáshoz, technikai leíráshoz kattintsatok a meggyesre, ott fázisfotók is fellelhetők.
Hozzávalók:
500g leveles tészta
300g sárgabarack magozva, kis kockára vágva
1,5 ek keményítő
1,5 ek cukor
tojás a kenéshez, cukor a szóráshoz, opcionálisan
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb 2mm vastagra. Kb 15x10cm négyzetekre vágjuk, és a képen látható módon bevagdossuk az egyik felét. A másik felébe tesszük a barackos tölteléket, amihez a barackot a keményítőt, és a cukrot összekeverjük.
A tészta szélét kenjük meg villával felvert tojással, és hajtsuk rá a vágott felét a töltöttre. Nyomkodjuk össze a széleket ujjal, vagy villával, kenjük meg a tészta tetejét is, és szórjuk, vagy ne szórjuk cukorral.
Forró! Azaz kb 200-220C-os sütőben süssük pár perc alatta aranyszínűre.
Egy éve: Balzsamecetes sült paradicsom leves, Hurkapálca málna
Két éve: Fényivás, Mentás barack leves
Utolsó kommentek