HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Firi Firi – Polinézia fánkja

2013.09.12. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Honnan máshonnan jöhetne a firi firi, mint Bora-Boráról. És ez nem vicc. Francia Polinézia piacain, éttermeiben lépten-nyomon megtalálható ez a fánk. Kókusztejjel készül, amitől nem lesz kókusz íze, de kap egy kellemes kókuszos aromát. A helyiek is lekvárral eszik, csak trópusi lekvárokkal, mint ananász, passio gyümölcs.

firi firi (5).jpg

Nem kel aggódni, a mi lekvárjainkkal is működik. A tésztának folyósabbnak kellett volna lenni, hogy ki lehessen nyomni nyomózsákból, de nekem keményebb lett a tészta, mint az elvárás, így képtelen voltam nyomni, viszont kénytelen voltam kanállal kiszaggatni. Miközben szaggattam, Lóránt a 7 éves forgatta a lapáttal az olajban, és hozzám ért a forró olajos holmival. Amikor jeleztem, és megkértem, hogy figyeljen, mert én éppen rakom bele a fánkokat az olajba, megkérdezte: Akkor most te főzöl, vagy én főzzek? Percekre abba maradt a fánk utánpótlás a nevetésemtől. Azért ez komoly kérdés az én konyhámba! Egyébiránt a Háni szerint ez az eddigi legjobb fánk recept.

Hozzávalók:

350 g liszt

100 g cukor, + ami a forgatáshoz kell

½ kk só

7 g szárított élesztő

80 ml meleg víz

200 ml kókusztej

olaj a sütéshez

firi firi (1).jpg

A vízbe egy kiskanál cukrot rakunk, és az élesztőt, félre rakjuk, míg felfut. Hozzáadjuk a kókusztejet, majd a száraz anyagokat. Én kenyérsütőbe raktam dagasztani, de kézzel is ki lehet dolgozni. 3 órán át meleg helyen kelesztjük. Kábé a három, négyszeresére kelt ez idő alatt.

Ha folyós a tészta, ami nekem nem volt, akkor nyomzsákból kb 5 cm hosszú, 1.5 cm átmérőjű hengereket pottyantsunk az olajba, ha meg nem, akkor se aggodalmaskodjon senki, én se tettem, csak sajnáltam, szaggassatok kanállal kicsi gombócokat. Ha megsültek cukorba forgassuk át. ( én a magamét , de csak a magamét nem forgattam, úgy is isteni volt)

Legközelebb a vizet plusz 20ml-el, a kókusztejet meg plusz 50ml-el fogom megtoldani. Mert az biztos, hogy készül még ilyen.

Egy éve: Pecan diós barack torta,  Cukkini lasagne (ez nagy kedvencem)

Két éve: Tökéletesen omlós vajas keksz, Céklalepény  

2 komment

Címkék: élesztős édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr735508093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsoatya (törölt) 2013.09.12. 08:05:38

Hiaba, a gyerekszaj... megfizethetetlen elmeny!
(minden masra ott a Mastercard! :D)

Holley (törölt) 2014.01.18. 16:53:50

Elkészítettem a fánkot. Az egészet ki kellett dobni. Olyan szinten megszívta magát olajjal, hogy ehetetlen lett. Hígabbra csináltam mint ahogy tanácsolta is a recept, +20ml víz, +50ml kókusztej, de szerintem ez miatt szívta meg magát! Próbáltam forróbb olajban is, kevésbé forróban, kisebb adag tésztával, nagyobb adaggal, mindenhogyan tocsogott! Pedig nem vagyok egy kezdő fánk sütő! Sem a szalagos fánk, sem a túró fánk nem szokta megszívni magát!Az olajat leszámítva amúgy semmi extra, egy szalagos vagy túrófánk keresztebe ugorja háromszor!
süti beállítások módosítása