Kéne már egy kis tavasz, friss gyümölcs, gyümölcsös édességek, jó minőségű hazai eprek, meggyek, cseresznyék. De nincs. Sőt, az is lehet, hogy nem is lesz. Nem hallottam még senkit sírni., hogy miért és mi nem fog teremni az időjárás miatt, de napok kérdése gondolom. Minden évben ez van.
A szilva amit vettem , konkrétan ehetetlennek bizonyult nyersen, így mit volt mit tenni, vártam pár napot, hátha érik egy kicsit és jobb lesz lesz íze, de nem így történt, így kénytelen voltam saját hatáskörben megoldani a fogyaszthatóvá tételét. Érlelőm nincs, visszarakni a fára nem tudtam, viszont azt tudom, hogy hőhatásra előcsalhatók az ízek. Meg azt is tudom, hogy ha összeszáradtak a rostok, akkor száraz, és lé nélküli lesz, így komplett tervet dolgoztam ki a lehetetlenre.
A szilva leves volt, és finom, a módszer bevált, vállba veregettem magam a végén. A tészta alapjául a kedvenc sárgabarackos süti klasszikus alaptésztája szolgát, tettem rá némi túrót, meg a kicsit előkezelt szilvákat, és megsütöttem.
Az alaptészta receptjét itt találjátok.
További hozzávalók:
12 szilva
40g cukor
4 ek frissen facsart citromlé
40g túró
3 ek tejföl
1 tojás
60-80g cukor
¼ rúd vanília belseje
reszelt citromhéj
citrom frissen csavart leve
A szilvákat félbevágjuk, és a citrommal meg a cukorral kissé átmelegítjük, de csak annyira, hogy levet eresszen, és a héja ne váljon le. Félrerakjuk hűlni. A túrót a tejföllel, cukorral, a vaníliával és a citromlével, héjjal, meg a tojássárgájával kikeverjük. Hozzáadjuk a felvert habot is, amivel óvatosan összekeverjük.
Az alaptésztát kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, és a túrót rákanalazzuk, nem baj ha nem egyenletes, sőt! A szilvákat arccal fölfelé rárakjuk a tésztára, (én a maradék lét a szilvákra kanalaztam és 190C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Így csalogatom a tavaszt.
Egy éve: Marcipános almatorta,
Két éve: Paradicsomos padlizsános tészták, Spenót pesto
Utolsó kommentek