Le kell csapatni az országtortát valami értelmesebbel, és kevésbé édessel, amire pont alkalmas ez a saláta. Szeretem a rukkolát akár magában, akár fűszerként kerül a tányérra, de ez most az az eset, amikor mindkettő egyszerre történik meg vele, egyszerre a saláta alapja, és egyszerre a fűszer a szószban is.
A saláta egyetlen különlegessége, hogy egy kevés balzsamecet kerül a majonézbe, meg apróra vágott rukkola. Egyike azoknak a fogásoknak, amikkel vendégségeket lehet kezdeni, és rögtön elnyerni a vendégel elismerését, mert szép, és finom.
Hozzávalók:
2marék rukkola
4 koktélparadicsom
parmezán
1 ek majonéz
1 ek balzsamecet
1 tk citrom
só
1.5 ek görög joghurt
A majonézbe kevés balzsamecetet, sót és citromot rakunk, és igazi, sűrű, már-már tejfölszerű görög joghurttal lazítjuk. Az apróra vágott rukkolát is hozzákeverjük a szószhoz, és a rukkolára tesszük. Mellé a paradicsomot, rá a parmezánszeleteket.
Gyors voltam mint a saláta.
Egy éve: Borban érlelet barack (kötelező!), Gesztenyés biscotti
Két éve: Jeges csoki, Sárgarépa risotto (ez is egy csoda)
Utolsó kommentek